Sayfalar

5 Ocak 2013 Cumartesi

İlk izlenimler

Daha önce yazdığım gibi kısa bir süre önce uzun yıllardır hayalini kurduğumuz Bodrum'da yaşamaya başladık.Metropollerde yaşamış birisi olarak kısa süre olmasına rağmen burada yaşamak bana çok kolay geldi.

Herşeyden önce trafiğin ve gürültünün hayatımızın çok önemli bir kısmını nasıl dumura uğrattığını sinir sistemimizi bozduğunu fark ettim.Burada trafik diye bir dert yok,yolda geçen zaman diye bir şey yok...

Gün uzun ve huzurlu,insanlar sakin ve doğal,samimiyet var...

Buraya gelirken arabamı satmıştım,arabasız yaşamak burası için çok geçerli bir yaşam tarzı.


En uzun yolculuk 15 bilemediniz 20 dk.sürüyor.Bu mesafeler için scooter en elverişli ulaşım aracı durumunda.Arabası olanların bile birer tane motorları var,arabalarını çok nadir kullanıyorlar.15 gün önce scooter'umun deposunu 20TL ye doldurtmuştum sürekli dolaşıyoruz hala yarım depom dolu :)) Marketlere,alışveriş merkezlerine pazara hep motorla gidiyoruz.

Evimizin hemen aşağısında pazar kuruluyor özellikle milaslı pazarcılar geliyorlar,sebze bol ucuz herşeyden önemlisi tadı var :) hele çintar mantarına bayıldık...bu mantar kış aylarında çam diplerinden çıkıyormuş akdenize özgü bir mantar türü...Beslenme düzenimiz değişmeye başladı,daha çok sebze,gerçek süt ve yumurta :)) bol bol mandalina...

Havalar çok iyi gidiyor,ısıtma aracımız elektrikli ısıtıcılar.Herkes montla dolaşıyor,uzun paltolarımızı kullanmayacağımızı şimdiden anladık.

Bodrum'da her türlü yaşam tarzı bir arada bulunuyor,bir anda kendinizi metropol hayatını hatırlatan dev alışveriş merkezlerinde bulurken bir anda köye ve dağ hayatına dönebiliyorsanız,yani canınız ne isterse :))







2 yorum: