Sayfalar

21 Kasım 2012 Çarşamba

Çek Cumhuriyeti,Karlovy Vary

Bana,bugüne kadar gördüğünüz en güzel yer neresi diye sorarsanız,hiç tereddüt etmeden Karlovy Vary derim.Buraya Prag'dan yaklaşık 2,5 saatlik bir yolculukla ulaşıyorsunuz.

Karlovy Vary

Rus Çarı Deli Petro'nun evi, Karlovy Vary'de çok uzun süre kalmadım, fakat burasının doğal görünümü, temiz havası, yaşam standartı beni çok etkiledi.

Karlovy Vary

Burası "Kaplıcalar Şehri" olarak biliniyor.Şehrin ortasından bir akarsu akıyor ve sokaklardaki çeşmelerden sıcak termal su akıyor.Akarsuyun kenarlarında sigara içilmez levhaları var ve nehir kenarında sigara içen insan göremezsiniz.

Karlovy Vary

Tarihte bir çok önemli şahsiyetin burada evi var, zaman zaman buraya gelip bu doğa harikası coğrafyada yaşamışlar (Mozart,Deli Petro,Goethe). Büyük Atatürk'de hastalandığında bir süre gelip bir kaplıca otelinde kalmış.


Evler o kadar ince bir sanat ruhu ile adeta dantel gibi işlenmiş, rengarenk ve hepsi korunarak günümüze gelmiş.Cafelerde kravatlı iyi giyinmiş erkeklerle şık bayanlar görebilirsiniz.

Karlovy Vary

Karlovy Vary "Kralın Banyosu" anlamına geliyor.Bu şehirde her yıl film festivali yapılıp ödüller dağıtılıyor.

Karlovy Vary

Şehrin  Becherovka Likörü çok ünlü.Zamanında burada yaşayan bir doktor kendi adıyla bu şifalı olduğu söylenen likörü yapmış.



Kaplıca Suyu(Su kendi gücüyle yukarılara fışkırıyor)


Mozart'ın Evi


Goethe'nin Evi






























Karlovy Vary

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder